Wie zijn de gezichten achter Pèrde?

Dit drietal is de drijvende kracht achter Pèrde. Elk beschikkend over een verschillende achtergrond en expertisegebied kijken wij door een eigen bril naar onze start-up.

Wij zijn Lukas Mornie, Nigel Bottequin & Maxim Nachtergaele, drie ondernemende studenten Bedrijfsmanagement aan de Gentse Arteveldehogeschool. In het laatste jaar van de afstudeerrichting KMO-management hebben wij in het kader van onze bachelorproef het plan opgevat om een eigen bier op de markt te brengen.

Zo lieten wij een aantal proefbrouwsels brouwen, waarbij we konden rekenen op de expertise van de Gentse brouwerij BeerSelect. De basis werd gelegd voor een unieke Belgische blonde tripel, met als smaakmaker een paardenbloemextract, vandaar de naam Pèrde.

Intussen studeerden wij in de zomer van 2020 af en wonnen we met onze start-up op de Arteveldehogeschool maar liefst twee awards. We wonnen de publieksprijs, alsook de award voor het meest beloftevolle project! Onze gedrevenheid is nog groter geworden en we besloten om van dit bier een blijver te maken op de markt.

Wij bruisen van de ondernemingszin en willen ons product graag voorstellen aan de lokale cafés, horecazaken, drankenhandels... Zelfs dit kleinschalige project is voor ons de uitdaging bij uitstek.

De gezichten achter het bier: Lukas, Maxim & Nigel